ISTANBUL - HVOR ØST MØDER VEST

Først Byzans, så Konstantinopel og siden Istanbul, har været hovedstad i Det Byzantinske Rige i omkring 1000 år og hovedby i Det Osmanniske Rige i næsten 500 år, og byen bærer præg af de politiske, religiøse og kunstneriske begivenheder, som har udspillet sig der i over 2000 år.

I de historiske kvarterer ligger resterne af kejser Konstantins hippodrom, den enorme kirke Hagia Sophia fra 500-tallet og et af den muslimske verdens arkitektoniske mesterværker, Süleymaniye-moskeen, opført i 1500-tallet til den største osmanniske sultan af alle, Süleyman den Prægtige, af den største hofarkitekt af dem alle, Sinan.

Mange andre historiske bygninger ligger inden for de byzantinske landmure, og de er udsat for massivt pres fra de mange nybyggerier, forurening fra industrien og den stærke befolkningstilvækst. Istanbul rummer et eksplosivt møde mellem gammelt og nyt.

Istanbul er en storby, både kulturelt & religiøst, en megaby under konstant forandring og fuld af forunderlige kontraster. Kristne, muslimer, jøder. kvinder i burka, børn i skoleuniform, fulde fodboldfans. Istanbul er indbydende og åben. Her lever forskellene side om side med hinanden. Istanbul kan være mindst lige så romantisk som Paris, lige så travl som London eller storbyagtig som New York, og kunsthistorisk byder den på lige så meget som Rom.

​VI TAGER IKKE BILLEDER – VI SKABER BILLEDER