ISLAND - KONTRASTERNES LAND

Mægtige vandfald, dybe fjorde, storslåede fjelde i alle regnbuens farver, områder med rygende kratere og varme sprudlende kilder, der bobler og syder af kogende lyseblåt og lysebrunt mudder,​sorte eller mosbegroede lavamarker samt barske, fascinerende og fuglerige kystlandskaber mod det nordlige ishav.Man kan ind imellem føle sig som tilskuer til verdens tilblivelse.

På Thingvellir bestemtes nationens skæbne i midnatssolens skær. ”Altinget” blev oprettet på Thingvellir i år 930 og er dermed verdens ældste lovgivende forsamling. Her var tingstedet for den gamle islandske republik frem til 1262, da islændingene mistede deres selvstændighed til Norge. Thingvellir var mødested for Altinget i over 800 år, og her blev Island den 17. juni 1944 endelig erklæret republik. Her fødtes friheden og demokratiet - derfor er stedet nationens helligdom.

Thingvellir er samtidig et enestående geologisk fænomen. Her kan man opleve kontinentalpladernes bevægelse, hvor landsænkningen med søen i midten og spalterne på hver sin side er beviset for at Amerika-pladen og Europa-pladen langsomt driver væk fra hinanden.

Men Island er mere end det. Det er et meget moderne velfærdssamfund bygget på traditioner og fortællinger helt tilbage fra vikingetiden, i dag præget af både Norden/Europa og Amerika, hvorfra man, som i ”sagatiden” tager ud i den store verden for at erobre den og vender hjem til slægten som en rig stormand – når det går godt. I dag er forskning indenfor geotermisk energi og maritm udvikling i fremdrift.

I Reykjavik, som kaldes "verdens mest cool lille storby", bor der i ca. 200.000 indbygger, omkring 2/3 af hele Islands befolkning, og byen har et imponerende kulturliv med mange gode museer, musikliv, design, lækre caféer og udsøgte restauranter. I 2011 åbnede HARPA, som er Islands nye musikhus med flere store koncertsale.

​​

​VI TAGER IKKE BILLEDER – VI SKABER BILLEDER